Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Indbagt lammemørbrad  med spinat og svampefyld

Indbagt lammemørbrad med spinat og svampefyld


Opskrift

4-6 pers

Ingredienser

  • 3 små lammemørbrad ca 175-200 g kød

  • 6 portobello svampe

  • 2 fed hvidløg

  • Smør til stegning

  • 1 bdt frisk spinat (storbladet spinat - du skal bruge det til at pakke svampene rundt om mørbraden

  • Salt og peber

  • 1 tsk timian

  • 1 pk frossen butterdej el en pakke fersk butterdej ca 300 g

  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 200 C

  • Gør en bageplade klar med bagepapir

  • Puds lammemørbraden af dup den for evt saft og blod med lidt køkkenrulle - læg til side

  • Skær svampene i små stykker

  • Pres hvidløget

  • Smelt en klat smør på en pande og steg svampene sammen med timian, lidt salt, peber og hvidløg

  • Steg til svampene er brunede og evt væske er stegt fra

  • Skyl spinatbladene og fjern evt nederste stængler så der kun er bladet tilbage

  • Dup bladene tørre

  • Gør butterdej klar er det et fersk stykke skærer du i 3 lige store stykker - er det frossen butterdej, må du rulle stykkerne lidt tyndere og samle evt 2 plader til en

  • Pisk dit æg sammen

  • Læg blade op, så de dækker hinanden lidt længere end en mørbrads længde

  • Læg svampeblanding på

  • Dup mørbraden igen hvis nødvendigt og læg den på

  • Rul spinat og svampe rundt om mørbraden og flyt den over på butterdejen og rul sammen

  • Luk dejen også i enderne

  • Flyt rullen over på bagepladen med lukningen nedad

  • Gentag med de andre to mørbrad

  • Pensl med det sammenpiskede æg

  • Bag i ca 20 min til dejen er gylden og sprød

  • Server evt med hasselback kartofler - tryk på knappen nedenunder

hasselback kartofler
 Focaccia boller med hvide asparges og rosmarin

Focaccia boller med hvide asparges og rosmarin

Laksetatar med hjemmelavet mayo og stenbiderrogn

Laksetatar med hjemmelavet mayo og stenbiderrogn